20 April 2017

ERC Starting, Consolidator en Advanced Grant informatie sessie - 20 april 2017

Op 20 april zal een UM-brede informatiesessie gehouden worden over de Starting, Consolidator en Advanced Grants van de European Research Council (ERC) binnen Horizon2020. De sessie is opgezet om je te voorzien van voldoende informatie over de subsidieregeling en het proces rondom de aanvraag.

Tijdens de diverse presentaties zal tijd genoeg zijn om vragen te stellen. De UM specialist op het gebied van ERC subsidies zal de subsidieregeling introduceren en informatie geven over de aanmeldingsprocedure.

Een succesvolle Consolidator Grant aanvrager zal haar ervaringen met het aanvragen delen. Daarnaast zal een Advanced Grant laureaat, die deel uitmaakte van het ERC evaluatiepanel, ervaringen delen met betrekking tot het evaluatieproces. Deelnemers kunnen vragen stellen tijdens de presentaties en aan het einde van de sessie.

12.00-12.30 Welkom en introductie van de ERC Starting, Consolidator en Advanced Grant subsidieregelingen (ook de ERC Synergy subsidieregeling komt aan bod), Ermo Daniëls, UM specialist op het gebied van ERC subsidies.

12.30-13.00 Ervaringen van succesvolle aanvrager Prof. Dr. Valentina Mazzucato – FASoS ERC CoG laureaat 2015 – Social Sciences and Humanities [SH3]

13.00-13.30 Ervaringen van ERC panellid Prof. Dr. Rainer Goebel – FPN ERC StG panel 2013 en 2015 – Life Sciences [LS5] ERC AdG laureaat 2010 – Social Sciences and Humanities [SH4]

Als je geïnteresseerd bent om de sessie bij te wonen, geef je dan op via onderstaande link: https://goo.gl/forms/qaIdUOn5q2xXSSuo2.

Meer informatie over de subsidieregeling kun je vinden op de website van ERC.