PhD positie Geavanceerde noninvasieve imaging van atherosclerotische plaques in stroke patiënten

26-04-2020

PhD Position

Evalueren van de klinische waarde van geavanceerde MRI en PET/MRI technieken om patiënten te identificeren met een sterk verhoogd risico op een hart- of herseninfarct.

Het scheuren van een instabiele atherosclerotische plaque is een belangrijke oorzaak van een myocardinfarct of een CVA. De instabiliteit van de plaque wordt bepaald door de plaque compositie en moleculaire eigenschappen van de plaque. M.b.v. PET-MRI kunnen beide aspecten in beeld gebracht worden m.b.v. één scan. De evaluatie van de klinische waarde van geavanceerde MRI, CT en PET/MRI technieken vindt plaats in  nationale en internationale consortia, zoals PARISK en ECST-2. In dit project wordt ook de toegevoegde waarde van Radiomics en Artificial Intelligence onderzocht.

Wij bieden een uitdagend promotieonderzoek aan binnen een consortium van academische en industriële partners, die de kandidaat de gelegenheid geeft om baanbrekend klinisch onderzoek te doen met zeer geavanceerde beeldvormingsapparatuur met toonaangevende experts. Uw onderzoek valt binnen onderzoeksschool CARIM van de Universiteit Maastricht. CARIM is één van de leidende cardiovasculaire onderzoeksinstituten binnen Europa. In het MUMC+ is zeer geavanceerde beeldvormende apparatuur aanwezig, inclusief het eerste geïntegreerde PET-MRI systeem in Nederland.

Onder begeleiding van een interdisciplinair promotieteam verricht u de volgende taken. U werft patiënten en onderhoudt contact met patiënten die participeren aan de studies. U werkt samen met onderzoekers en medisch specialisten uit Maastricht en andere academische centra in Nederland en het buitenland. U doet vernieuwende studies naar de waarde van geavanceerde MRI en PET-MRI in patiënten met een plaque. U analyseert en interpreteert de data (imaging data, klinische data, statistische analyse). U schrijft wetenschappelijke artikelen en presenteert uw resultaten op internationale congressen. U rondt uw onderzoek af met het schrijven van een proefschrift.